We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.

AEM, un CMS enterprise pentru echipe mari de marketing

Adobe Experience Manager este solutia de CMS enterprise foarte populara in randul companiilor mari pentru implementari de platforme web. Digital Source ofera servicii de dezvoltare de componente si pagini, configurare si content management. Mai jos vom prezenta trasaturi ale platformei AEM care faciliteaza crearea de website-uri ce au in spate echipe mari de marketing.

Top 8 motive pentru care recomandam Adobe Experience Manager in dezvoltarea unui ecosistem web:

1. Sistem distribuit cu servere dedicate crearii de continut si servere dedicate continutului publicat

Acesta va permite ca userii site-ului sa nu fie niciodata impactati de procesarea necesara realizarii de continut pe masina de Author, performanta nodurilor de Publish fiind intodeauna proportionala cu traficul de pe site.

Securitatea informatiei este un alt aspect facilitat de aceasta separare, nimeni neputand accesa continutul care nu a fost publicat inca.

2. Control precis asupra publicarii continutului prin mecanismul de replicare

Pentru un control avansat al publicarii si replicarii intr-un sistem distribuit, AEM vine cu capacitati dedicate de a trata continutul( text, imagini, audio, video, etc. ) ca un artefact separat.

Asta permite mecanisme avansate de stocare, versionare, si sincronizare peste HTTP, toate doar bazat pe acces si permisiuni alocate la nivel de user.

3. Control detaliat asupra continutului cu fluxuri de lucru personalizate

Worflow-urile de continut vor permite automatizarea si eficientizarea operatiunilor necesare pentru a facilita un content management optim si predictibil.

Pe langa optiunea de a crea prin cod workflow-uri customizate, AEM vine cu un set consitent de worflow-uri predefinite foarte eficiente:

  • crearea de thumbnails si clone de imagini optimizate pentru web
  • curatarea cache-ului la Publish

4. DAM (Digital Asset Management)

AEM vine predefinit cu un DAM in setup-ul default unde avem functionalitati foarte utile pentru a edita imagini, a grupa continut digital in colectii, a folosi versionarea si review-ul membrilor din echipa. In partea de a scrie functionalitate custom, pentru asset-uri, cu ajutorul atributelor custom se permite transformarea acestora in entitati specifice site-ului dezvoltat.

5. Experienta de creatie personalizata

Prin adaugarea de noi functionalitati in toolbar-urile paginilor si al asset-urilor, managerii de continut pot beneficia de customizari de actiuni rapide care sa ajute in realizarea de schimbari sau validari in timp real sau chiar pornirea de workflows.

6. Arhitectura OSGi si capacitatea de a folosi librarii de JAVA existente

In AEM se pot folosi o intrega serie de librarii 3-rd party cum ar fi SDK-uri pentru lucru cu documente sau tool-uri care permit prelucrarea de imagini si fisiere digitale.

Cel mai masiv sistem de integrari folosit de noi pana acum a presupus consumarea de date de ecommerce printr-un SDK peste HTTP si mixarea lor in content-ul creat cu AEM, acest gen de setup fiind un use case foarte bun de headless ecommerce.

7. Suport Avansat pentru Localizare

AEM ofera suport nativ pentru localizare printr-o structura dedicata de site in care fiecare limba are un subdirector ce contine versiunea localizata a paginilor. Exista o limba master care va permite crearea de language copies pentru pagini, proces in care se pot folosi procese de traducere automate amestecate cu ajustari manuale.

Legatura dintre o pagina master si language copies va permite ulterior sa mentina in sync versiunile, si schimbarile sa fie publicate simultan in toate limbile.

8. Servere dedicate de cache prin nodurile Dispatcher

Pe langa serverele dedicate continutului publicat pentru end useri, exista si un tip de servere dedicate cache-ingului. Dezvoltate peste Apache, aceste servere sunt gandite pentru a detecta publicarea noului continut si pentru a securiza functionarea instantelor de publish.

Apeleaza la serviciile noastre de dezvoltare AEM si transforma-ti ideile in realitate!

Cere oferta

Alte servicii de Web Development oferite de echipa noastra